Omgeving

 

 

 
Vakantiewoning de Koele ligt op het priveparkje "De Eexterkoele". Het parkje ligt bovenop de hondsrug die een overblijfsel is van de laatste ijstijd. Het park doet bosrijk aan en biedt veel rust. In de omgeving van het park vindt u ten oosten veel weilanden terwijl het park rondom is omgeven door de fraaie Drentse bossen.
     
 

Even ten zuiden van " De Koele"  bevinden zich de uitgestrekte Gasselter -, Gietense -, en Borger boswachterijen. Terwijl u in het noord-westen de boswachterij van Anloo zult aantreffen (de strubben/kniphorstbos). De welbekende Drenthse fietspaden lopen vlakbij het huisje. Voor wat meer vertier  hoeft u niet ver te gaan. Het veelbezochte zwem- en dagrecreatieterrein Het Nije Hemelriek bevindt zich op 10 km afstand. Winkels, postkantoor, restaurants, fietsenverhuur, enz vindt u op nog geen 2,5 km afstand in het brinkdorp Annen.

De zeer nabijgelegen firma Breeland biedt diverse leuke recreatiemogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om kano's te huren, te midgetgolven of boerengolven, een steptocht te maken of te letterboxen. Zie voor meer info Breeland.

     
 

De stad Groningen met de bekende Martinitoren ligt op 25 km met de auto; Emmen met het zeer fraaie dierenpark Wildlands is slechts 35 km van "De Koele" verwijderd en Assen - onze provinciehoofdstad - is 15 km rijden. In Assen kunt u 's winters bijvoorbeeld schaatsen op ijsbaan de bonte wever, ook is er in sportcentrum de bonte wever een mooi zwembad met glijbaan. Kortom "De Koele" is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes, maar is tegelijk ideaal voor wie rust en natuur zoekt.

 

     
  Van de 54 bekende hunebedden liggen er 52 in Drenthe. 40 hiervan liggen op de Hondsrug. In de omgeving van  recreactie bungalow "De Koele" liggen er ongeveer 10, o.a. in Eext, Loon, Rolde, Annen en Anloo.
     
 
Een historische belevenis is het esdorp Orvelte dat sinds de jaren 60 niet meer is veranderd en vanaf dat moment is gerestaureerd naar de situatie van 1830.
     
  Een bezoekje aan het herinneringscentrum KAMP WESTERBORK ligt binnen de grenzen van Drenthe en kan met de fiets eenvoudig worden bereikt.
     
 
Uniek is het Boom-Kroon-Pad van het staatsbosbeheer te Borger waar u informatie krijgt over bomen, wortels, heide en vennen. U kunt hier genieten van een heerlijk weids uitzicht over de toppen van de bomen.
     
  Voor de wat kleinere onder de vakantiegangers is er ook genoeg te beleven. Te denken valt aan Kabouterland in Exloo, de Sprookjeshof en de boot van Berend Botje in Zuidlaren. Het Ponypark Slagharen zal een ieder bekend zijn en ligt op ongeveer 1 uur rijden van "De Koele". Op 15 km van " De Koele" vindt u de grootste speeltuin van het Noorden Het Drouwenerzand. Als u iets actievers zoekt, dan is het klimpark in Grolloo erg leuk. Naast klimmen door de bomen biedt joytime ook diverse andere activiteiten aan.Klimpark joytime.